j

Lorem ipsum dolor amet, consect adipiscing elit, diam nonummy.

Follow Us

Search

Over Dorien

Aangenaam! Ik ben Dorien Vrieling en ik schrijf. Interviews bijvoorbeeld, maar ook reportages en achtergrondverhalen. Daarnaast coördineer ik als eindredacteur van SVDJ.nl achtergrondverhalen over journalistiek, sleutel ik aan artikelen van andere journalisten en geef ik inhoudelijke feedback.

In 1984 werd ik geboren in Glimmen, een dorpje vlak bij Groningen. Ook al vertrok ik na mijn studie naar het midden van het land, het noorden klinkt nog steeds door in mijn verhalen. Ik heb een open, maar kritische blik en een voorliefde voor duidelijkheid. Als je iets in drie woorden kunt zeggen, waarom zou je er dan tien gebruiken?

Schrijven deed ik al jong. Verhalen, gedichten, brieven van veertien kantjes en een eigen krant met mijn beste vriend. Maar pas toen ik als tweedejaars student Nederlands een bijbaan kreeg bij de Groninger Universiteitskrant, werd het écht. Ik leerde er reportages schrijven, nieuwsberichten tikken, belrondjes doen.

En interviewen. Met ‘Dit boek lag in mij’, een interview met schrijver Jan Siebelink, won ik in 2006 een Kringaward, de prijs voor het beste artikel in een hoger-onderwijsblad. Iemand ontmoeten en meteen het hemd van het lijf mogen vragen, dat vond ik een voorrecht, en nog steeds. Of het nu een schrijver is of een sporter, een handlezer of een huisarts.

Zoek je een journalist, eindredacteur of tekstschrijver die verstand heeft van psychologie, zingeving, onderwijs, (jeugd)literatuur, journalistiek en media? Of ken je iemand met een prachtig verhaal en zoek je een interviewer die ervaring heeft met human-interestverhalen? Dan heb je haar gevonden.

foto: Aline Bouma